VEZETŐSÉG ÉS BIZOTTSÁGOK

Elnök

Nagy János
Szenior szakértő
B+N Referencia Zrt.
Üzemeltetési Igazgatóság

Villamosmérnöki és mérnök-tanári tanulmányait a Brassói Műszaki Egyetemen végezte, a világítástechnika szakosítást a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerezte meg.

Szakmai pályafutását Székelykeresztúron és Szatmárnémetiben kezdte, majd 1988-tól az áttelepülését követően három évig a Budapesti Elektromos Művek Üzemviteli osztályán, a közvilágítási csoportban, illetve a Vizsgálóállomáson dolgozott.1991 végén másodmagával megalapította a Prolux Világítástechnikai Kft.-t, melynek 27 évig volt ügyvezetője. 2018 végén a cég eladásra került, 2022 áprilisáig a B+N Referencia Zrt-nél az elektromos mérnökség vezetője, jelenleg a cég szenior energetikai szakértője.

1989 óta a MEE tagja, 1991-től a MEE Világítástechnikai Szakosztály vezetőségi tagja, 1995-től a Világítástechnikai Társaság alelnöke, majd 2001 decemberétől elnöke és a szervezet képviselője a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Elnökségében. A 2003-ban alapított Magyar Világítástechnikáért Alapítvány alapító tagja. A 2006-ban indított Lumen V4 Konferenciasorozat kezdeményezője és elindítója. Felelős szerkesztőként részt vett a Világítástechnikai kislexikon (2001) összeállításában. 2014-től a hazai energiagazdász képzés oktatója. Az évek során szerzett szakmai tapasztalatait oktatóként, publikációkban, szakcikkekben és rádió-, tv interjúkban teszi közkincsé.

1994-ben Bláthy, majd 2001-ben Urbanek díjjal ismerték el szakmai-tudományos és társadalmi munkáját. 2016-ban a Gazdasági Miniszter elismerő oklevelét és a Magyar Mérnöki Kamara tiszteletbeli tagja elismerést vette át. 2020-ban „Az Év energetikai tanácsadója – 2020” díjjal ismerték el az energiahatékonysági programokban kifejtett tevékenységét. 2020-ban Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült a hazai világítástechnika és energetika területén végzett kimagasló szakmai tevékenysége, valamint szakmai közéleti szerepvállalása elismeréseként.

Alelnökök

Bakos Tibor
Okl. villamosipari üzemmérnök, Műszaki tanár
Stratégiai és fejlesztési igazgató
Egrid Kft.

1985-ben végzett a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola műszeripari és irányítástechnikai szakán. 2006-tól kizárólagosan világítási rendszerekkel és közvilágítási projektekkel foglalkozik.

2018-tól a VTT tagja, 2019-től a Magyar Világítástechnikáért Alapítvány Kuratóriumi tagja.

 

Kovácsné Jáni Katalin
Az Elektroinstallateur szaklap főszerkesztője.

Egyetemi tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán végezte. Majd a BME Menedzser gazdasági mérnök szakán másoddiplomát szerzett. Az egyetem elvégzése után több éven át dolgozott az Ernst & Young vezetési tanácsadási részlegénél, majd a bankszférában.

2000. szeptemberétől a Magyar Mediprint Szakkiadónál elvállalta az Elektroinstallateur című szaklap főszerkesztői tisztét, majd 2002-ben a főszerkesztői munka mellett kinevezték a kiadó hét lapot számláló Műszaki Lapcsaládjának lapigazgatójává. Ezt a posztot tíz éven keresztül látta el. 2012-ben kivásárolva az Elektroinstallateur szaklap kiadói és tulajdonosi jogát jelenleg is saját vállalkozásban folytatja a három évtizedes szaklap kiadását.

2000-től aktív tagja a MEE-nek valamint a VTT-nek.

Nemethnedr_Vidovszky_Agnes

Némethné dr. Vidovszky Ágnes
Nyugdíjas 2018-tól.

Nyugdíjazása előtt 34 évig köztisztviselőként intézte a vasúti világítások és villamosítások hatósági engedélyezési ügyeit. Mielőtt a hatósághoz került a MÁV Tervező Intézetben volt tervező a 26. Osztályon villamos energiaellátás, térvilágítás, épület villamosság területen.

Egyetemi doktori címet 1993-ban szerzett a BME Közlekedésmérnöki karán. Alapdiplomáját 1978-ban kapta a BME Villamosmérnöki karán, erősáramú mérnök szakon.
A MEE Világítástechnikai Szakbizottságának munkájába 1980-ban kapcsolódott be.
A VTT-nek alapítótagja.

Több szakcikk, hazai és nemzetközi konferencia előadás szerzője vagy társszerzője. A BME KJK Műszaki Továbbképző Központban oktat világítástechnikát.

Schwarcz_Peter

Schwarcz Péter
Munkát keres

Okleveles villamosmérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd posztgraduális marketing és menedzsment tanulmányokon folyatott a Budapesti Corvinus Egyetemen. 39 éve dolgozik a világítástechnika vezető vállalatainál, mint Tungsram, Schréder és General Electric termékfejlesztő, marketing, értékesítési, minőségirányítási és termékmenedzsment területeken. 2023-ban az Óbudai Egyetem világítástechnikai szakmérnökképzésének meghívott előadója.

Több nemzetközi szakmai szervezet (CIE, CEN, ISO, Lux Europa, Lighting Europe, Lumen V4) munkájában vesz részt 30 év. Európai és világszinten használt szabványok és műszaki ajánlások társszerzője. 2011 és 2017 között a Nemzetközi Világítástechnikai Társaság, a CIE Kültéri Világítási Divíziójának igazgatója volt. 1991-től a MEE, alapításától a MEE-VTT tagja, 2011-től folyamatosan a MEE-VTT alelnöke, a nemzetközi kapcsolatokat és szabványosítási területet felügyeli. Szakmai munkáját 2005-ben a MEE Urbanek díjjal, 2019-ben a CIE Silver pin kitüntetéssel ismerte el. Több mint 30 – nemzetközi konferencián elfogadott – előadás és cikk szerzője.

Két szabadalma van.

Szőcs László
Beruházási vezető helyettes,
Megbízott tervezési és fejlesztési vezető
Budapesti Dísz és közvilágítási Kft.

Mérnök-tanári tanulmányait a Óbudai Egyetemen végezte, erősáramú villamosmérnöki alapvégzettségét és a világítástechnikai szakmérnök szakképzettséget a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Karán szerezte meg.

Szakmai pályafutását Budapesten az Észak-Budai Tervező Szerelő és Szolgáltató Kft-ben 2001 szeptemberében kezdte, ahol a közvilágítás területén üzemeltetési vezetőként, a kivitelező felelős műszaki
vezetőjeként, majd tervezőként dolgozott.
2013 novemberétől a Szerencsejáték Zrt. Gazdasági Igazgatóság Beruházási Osztályán beruházási menedzser munkakörben épület villamos szakterületen tervező és műszaki ellenőr feladatokat ellátva dolgozott. 2022 májusától a Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft. beruházási referense majd 2023
január 1-től beruházási vezető helyetteseként dolgozik.

2002 óta a MEE tagja, 2016-tól a MEE Világítástechnikai Társaság tagja.

Urbin Ágnes
adjunktus

A Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék munkatársa a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karán, ahol Ipari termék- és formatervező BSc és Mechatronikai mérnök MSc végzettségeit is szerezte.

Oktatási tevékenységét kezdetektől az optika csoport tagjaként végzi teljes évfolyamokat érintő tantárgyakban, az optomechatronika specializáció tantárgyaiban, illetve projektfeladatok konzultációiban. Kutatási területe elsősorban a színlátás, különös tekintettel a kromatikus adaptáció korlátaira és vizsgálati módszereire. Doktori fokozatát 2022-ben szerezte, disszertációjának témája a színdiszkriminációs képesség vizsgálata a kromatikus adaptációs állapot függvényében.

2023-ban Conlegner Károly Oktatói Díjat, 2021-ben Gépészkar Kiváló Oktatója Díjat, 2020-ban Műegyetem Kiváló Oktatója Díjat és Rektori Dícséretet kapott. 2016-ban elnyerte a Schanda János Publikációs Ösztöndíjat.

2010 óta a Világítástechnikai Társaság, 2015 óta a CIE Magyar Nemzeti Bizottságának tagja.

Felügyelő Bizottság

Antal Zoltán (elnök)

Láng Ernő

Kovács Csaba

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ