VEZETŐSÉG ÉS BIZOTTSÁGOK

Elnök

NJ_1

Nagy János
Elektromos mérnökség vezető
B+N Referencia Zrt.

Üzemeltetési Igazgatóság
Villamosmérnöki és mérnök-tanári tanulmányait a Brassói Műszaki Egyetemen végezte, a világítástechnika szakosítást a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerezte meg.

Szakmai pályafutását Székelykeresztúron és Szatmárnémetiben kezdte, majd 1988-tól az áttelepülését követően három évig a Budapesti Elektromos Művek Üzemviteli osztályán, a közvilágítási csoportban, illetve a Vizsgálóállomáson dolgozott.

1991 végén másodmagával megalapította a Prolux Világítástechnikai Kft.-t, melynek 27 évig volt ügyvezetője. 2018 végén a cég eladásra került, jelenleg a B+N Referencia Zrt. Elektromos mérnökségének a vezetője.1989 óta a MEE tagja, 1991-től a MEE Világítástechnikai Szakosztály vezetőségi tagja, 1995-től a Világítástechnikai Társaság alelnöke, majd 2001 decemberétől elnöke. A 2003-ban alapított Magyar Világítástechnikáért Alapítvány alapító tagja.

A 2006-ban indított Lumen V4 Konferenciasorozat kezdeményezője és elindítója. Felelős szerkesztőként részt vett a Világítástechnikai kislexikon összeállításában. Az évek során szerzett szakmai tapasztalatait oktatóként, publikációkban, szakcikkekben és rádió-, tv interjúkban teszi közkincsé.1994-ben Bláthy, majd 2001-ben Urbanek díjjal ismerték el egyesületi tevékenységét.

2016-ban a Gazdasági Miniszter elismerő oklevelét és a Magyar Mérnöki Kamara tiszteletbeli tagja elismerést vette át.2020-ban „Az Év energetikai tanácsadója – 2020” díjjal ismerték el az energiahatékonysági programokban kifejtett tevékenységét és átvehette a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetés a hazai világítástechnika és energetika területén végzett kimagasló szakmai tevékenysége, valamint szakmai közéleti szerepvállalása elismeréseként.

Alelnökök

BL
Dr. Balázs László
egyetemi docens, intézetigazgató
Óbudai Egyetem
Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar
Mikroelektronikai és Technológiai Intézet
 
Balázs László az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte okleveles vegyész diplomáját 1988-ban. Az MTA Atomenergiakutató Intézetben tudományos munkatársaként dolgozott 1995-ig, ahol kutatási területe a lézerionizációs tömegspektrometria és elektrokémia volt. PhD fokozatát 1992-ben védte meg. 1995-ben a GE fényforrás üzletágában folytatta karrierjét, ahol fejlesztő mérnökként majd műszaki vezetőként dolgozott kutatás-fejlesztés és innováció területén. 2017-től egyetemi docens az Óbudai Egyetemen, ahol világítástechnikát, fizikát és villamosipari anyagismeretet oktat. Érdeklődési területe az intelligens világítás és a növényvilágítás. 39 tudományos közlemény és 11 szabadalmi beadvány szerzője.
BJM
Balogh János Miklós
 
Nemethnedr_Vidovszky_Agnes

Némethné dr. Vidovszky Ágnes
Nyugdíjas 2018-tól.

Nyugdíjazása előtt 34 évig köztisztviselőként intézte a vasúti világítások és villamosítások hatósági engedélyezési ügyeit. Mielőtt a hatósághoz került a MÁV Tervező Intézetben volt tervező a 26. Osztályon villamos energiaellátás, térvilágítás, épület villamosság területen.
Egyetemi doktori címet 1993-ban szerzett a BME Közlekedésmérnöki karán.
Alapdiplomáját 1978-ban kapta a BME Villamosmérnöki karán, erősáramú mérnök szakon.
A MEE Világítástechnikai Szakbizottságának munkájába 1980-ban kapcsolódott be.
A VTT-nek alapítótagja.
Több szakcikk, hazai és nemzetközi konferencia előadás szerzője vagy társszerzője. A BME Villamosmérnöki karán a Világítástechnika tárgy előadója.

Pecsi_Tivadar_1
Pécsi Tivadar
Poppe_Andrs_1
Dr. Poppe András
Schwarcz_Peter

Schwarcz Péter

A Tungsram professzionális világítási területének stratégiai igazgatója. Villamosmérnökként végezte el az egyetemet, majd posztgraduális marketing és menedzsment tanulmányokon vett részt. 37 éve dolgozik a világítástechnikában a terület vezető vállalatainál fejlesztő, marketing, értékesítési, minőségirányítási és termékmenedzsment területeken.

30 éve több nemzetközi szakmai szervezet (CIE, CEN, ISO, Lux Europa, Lighting Europe, Lumen V4) munkájában vesz részt. 6 évig volt a CIE Kültéri Világítási Divíziójának igazgatója. 1991-től a MEE, alapításától a MEE-VTT tagja, 2011-től annak alelnöke. Szakmai munkáját 2005-ben Urbanek díjjal ismerték el.
Több mint 20 nemzetközi előadás és cikk szerzője.
Két szabadalma van.

Felügyelő Bizottság

Antal Zoltán (elnök)

Láng Ernő

Kovács Csaba