XV. LED Konferencia – Beszámoló

2024. február 6-án és 7-én zajlott a XV. LED Konferencia – a megszokott helyszínen – az Óbudai Egyetem bécsi úti campusán.

A konferencián 150 regisztrált résztvevő volt, 20 szakmai előadást hallgathattak meg. Ezek között volt a Nemzetközi Világítástechnikai Bizottság (CIE) elnök asszonyának online előadása a 100. születésnapját ünneplő V(λ) görbéről.

Ezen a konferencián rendhagyó, de a jövőben követendő módon, Társult tagjaink is bemutatkozhattak. A Lakberendezők Országos Szövetsége, a Közlekedéstudományi Egyesület és a Tajvani Külkereskedelmi Fejlesztési Tanács képviselői éltek e lehetőséggel.

Köszönet a Szervező Bizottságnak, hogy megfelelő egyensúlyt találtak a gyakorlat és tudomány között. Külön köszönet a kiállítóinknak (Simotrade Kft., Led N More Kft., Compass Lighting Kft.) és támogatóinknak (Óbudai Egyetem, Schréder Magyarország Zrt., Hofeka Kft.), akik nélkül a konferencia nem jöhetett volna létre ilyen színvonalon.

A legnagyobb vihart és hozzászólás cunamit a „Világítás korszerűsítés szakpolitikai elszámolási lehetőségei” c. előadás indukálta, ami jól mutatja, hogy a korszerű világítási megoldások elterjedéséhez nemcsak a technológia és annak ismerete, hanem a megfelelő gazdasági, szabályozási környezet is elengedhetetlen.

Az előadások regisztráció után itt érhetőek el.

Reményeink szerint az Elektrotechnika újságban is megjelenik pár cikk belőlük.


Némethné Dr. Vidovszky Ágnes

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ