CO2 leválasztása és értékes termékekké alakítása a fény segítségével

A New Iridium nevű vállalat magas hő, és ritkafém katalizátorok helyett fényrészecskéket – vagyis fotonokat – alkalmaz a fenntarthatóbb vegyipar érdekében. A fotokatalízis „megvilágítja” az elkövetkező kémiai forradalmat.

A vegyipar a harmadik legnagyobb ipari CO² -kibocsátó, amely évente több mint 2,5 gigatonna CO²-t termel. A vegyiparban jelenleg alkalmazott kis szén-dioxid-kibocsátású megoldások igen költségesek, akár 100%-kal vagy még nagyobb mértékben is növelhetik a költségeket. A New Iridium egyedülálló fotokatalízis technológiája áthidalja a CO²-kibocsátás és a költségek közötti szakadékot, mivel karbon-negatív vegyi anyagokat állít elő kisebb költséggel vagy a fosszilis alapú hagyományos termékekkel azonos áron.

A fotokatalízis új kémiai reaktivitást tesz lehetővé a rendkívül hatékony kémiai folyamatok számára, mivel kis költségű és kis szén-dioxid-kibocsátású alapanyagokat, kevesebb technológiai lépést és szobahőmérsékletű (szemben az 1000°C-on működő) reakciókat tesz lehetővé. A LED és a megújuló energia csökkenő költségei által vezérelve a fotokatalízis forradalmi utat biztosít a vegyipar villamosításához és szén-dioxid-mentesítéséhez fotonok segítségével.


Forrás: asknature

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ