AgroLight Fórum – REGISZTRÁCIÓ

AgroLight Fórum

2023. november 8.   09:00
MATE Budai Campus, Budapest Villányi út 29-43.

AgroLight Fórum


Regisztráció

Szeretnénk felhívni figyelmét, hogy 2023. november 6-a után regisztráló vendégeinknek
cateringet már sajnos nem tudunk biztosítani !

A MEE Világítástechnikai Társaság az AgroLight Fórumot a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozatához kapcsolódva, a Műszaki Tudományok Osztálya, Elektronikus Eszközök és Technológiák Tudományos Bizottsága és az Agrár Tudományok Osztálya, Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottsága szakmai támogatásával szervezi meg 2023. november 8-án a MATE Budai Campusán. 

A mezőgazdaságban egyre jelentősebb szerepet játszik a mesterséges világítás. Üvegházakban régóta alkalmaznak fényforrásokat a terméshozam növelésére. Beltéri növénytermesztésben, vertikális farmokon, kizárólag LED-ek biztosítják a növények fejlődéséhez szükséges fényt. Zárt rendszerű istállókban mesterséges fény alakítja a tenyészállatok bioritmusát, a fénnyel befolyásolható az állatok viselkedése, táplálkozása, szaporodása.

Az emberi környezet megvilágításánál és a mezőgazdasági alkalmazásokban egyaránt a fény spektrális összetételének és intenzitásának a beállítása a feladat, mégis a különböző területeken dolgozó szakemberek eltérő fogalmakat és mennyiségeket használnak a világítás jellemzésére. A módszertani különbségek megnehezítik a kommunikációt a világítási rendszerek fejlesztői és felhasználói között.

Az AgroLight Fórum a párbeszéd lehetőségét teremti meg a műszaki és agrártudományokkal foglalkozó szakemberek, kutatók számára. A legfrissebb eredmények, gyakorlati tapasztalatok megosztása mellett kiemelt célkitűzése a rendezvénynek a magyar szakszavak és kifejezések, új, a nemzetközi szabványokban megjelent fizikai mennyiségek megnevezésének és definíciójának egyeztetése, letisztázása.

Az AgroLight Fórum cégek számára bemutatkozási és kiállítási lehetőséget biztosít!

Kiállítók:

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ