Okos Város Nemzetközi Konferencia

A Fira de Barcelona által szervezett Smart City Expo World Congress (SCEWC), a városok és az intelligens városi megoldások vezető nemzetközi rendezvénye idén rekordméretű eseményre számít. A 2023 november 7-9. között megrendezésre kerülő kiállítást és kongresszust „Üdvözöljük az új városi korszakban” címmel hirdették meg. Az előzetes adatok alapján a korábbi SCEWC-nél 55%-kal nagyobb kiállítási területen 20%-kal több résztvevőre számítanak a szervezők: több mint 1000 kiállító, 25 000 szakmai résztvevő és több mint 800 város és 140 ország képviselői teszik a közelgő eseményt az eddigi legnagyobbá.

A rendezvény az innovatív városi megoldások és projektek legnagyobb globális bemutatója, amely a jelenlegi metropoliszok fenntarthatóbbá, hatékonyabbá és élhetőbbé tételére irányuló stratégiákra összpontosít. E cél elérése érdekében a SCEWC a konferencia programját nyolc fő témakörre bontja:

– alapvető technológiák
– energia és környezet
– mobilitás
– szabályozás
– élhetőség és szemléletmód
– gazdaság, infrastruktúra és épületek
– biztonság és védelem
– valamint kék gazdaság

A rendezvény igazgatója, Ugo Valenti elmondta: „A 2023-as Smart City Expo minden idők legnagyobb rendezvénye lesz, és a városi
innovációs ökoszisztéma témája az eddigi éveknél is nagyobb hangsúlyt kap. Itt az ideje, hogy túllépjünk az álmokon és az inspiráción. Az
úgynevezett Cselekvés Évtizede közepette a tettek mezejére kell lépnünk, és jövőbiztosnak kell lenniük városainknak, hogy azok fenntarthatóbbá, hatékonyabbá és élhetőbbé válhassanak. Sokan már elindultak a helyes úton, és a Smart City Expo Világkonferencia lehetőséget ad arra, hogy hozzájáruljunk ehhez a célhoz.”

A rendezvény a világítástechnika számára is fontos, hiszen tudjuk, az „okosváros megoldások” számos területe a kiépített közvilágítási hálózatokra épül.

smartcityexpo

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ