Új szögletes IR LED-ek utastér-felügyelethez

Az új 940 nm-es hullámhosszon sugárzó OSLON Black IR LED-ek téglalap alakú 4:3 sugárzási mezeje jól megfelel a járművezető és az utastér megfigyeléséhez használt autóipari kamerák látómezejének. Két különböző típusa 155° x 130°-os, illetve 135° x 110° sugárzási mezőt (FoI) „lát be”. Az ezeket az IR LED-eket alkalmazó autógyártók csökkenthetik az utastér-felügyelet optikai rendszerének összetettségét és költségeit, miközben javíthatják az általuk rögzített IR-képek minőségét és megbízhatóságát.

Az új 940 nm-es OSLON Black sugárzók olyan biztonságkritikus alkalmazásokat támogatnak, mint például a járművezető elkalandozó figyelmének és álmosságának ellenőrzése, az utastérben lévő gyermekek jelenlétének érzékelése, vagy a biztonsági öv használatának figyelése.

Napjainkban az utastér-felügyeleti rendszerek körkörös sugarat kibocsátó forrásokon alapulnak. A gyártók a LED-ek fölé egy másodlagos lencsét
helyezhetnek, hogy a sugárzási mezőt a kamera 4:3 arányú látómezejéhez igazítsák. Ez növeli a teljes optikai rendszer költségét és összetettségét.

Ezzel szemben az új OSLON Black IR LED használata esetén nincs szükség kiegészítő lencsére, így a kabinfelügyeleti rendszer egyszerűbbé, könnyebben tervezhetővé és gyárthatóvá válik.

Ezenkívül a plusz lencse alkalmazásának elkerülésével homogénebb, jobb optikai teljesítményeloszlású a kamera által érzékelt kép. Ez jobb képalkotási teljesítményt eredményez, és így pontosabban és megbízhatóbban végzi el a részletes képelemzést igénylő funkciókat, mint például a járművezető figyelmének ellenőrzése. Emellett az új típusú LED-ek helyigénye ugyan akkora, mint a megelőző típusoké.


Forrás: LED professional Newsletter (LpN) – DEC 1, 2022

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ