A DALI-2 tanúsítás az átjárhatóságért és a fenntartható világításért

DALI Alliance, a DALI világításvezérlés globális iparági szervezete a DALI-1-es verziójú vezérlőberendezések regisztrációjának megszüntetése után a DALI-2 terméktanúsítási programra összpontosít, beleértve a D4i-t is.

A DALI-2 tanúsítás szabványosított platformként a különböző gyártók DALI-alapú eszközeinek átjárhatóságába vetett bizalmat hivatott növelni, és lehetővé teszi a fenntartható világításhoz szükséges, jövő-biztos lámpatestek és világítási rendszerek tervezését.

A DALI Alliance által kezdeményezett és a nemzetközi IEC 62386 szabvány követelményeire épülő DALI-2 tanúsítás szigorú termékteszteket ír elő. A teszteredményeket a DALI Alliance független módon ellenőrzi. Ezzel szemben a DALI -1 verziójának tesztelése kevésbé volt részletes, és a gyártók saját nyilatkozataira támaszkodott, anélkül, hogy a teszteredmények harmadik fél általi ellenőrzését megkövetelte volna.

A DALI-2 tanúsítás mostantól elérhető az összes általánosan használt vezérlőberendezés-típusra, beleértve pl. a színvezérlést vagy az önálló
tartalékvilágítást. A DALI-2 számos további funkciót is tartalmaz, mint például a lámpatest-, energia- és diagnosztikai adatok tárolása és jelentése.

A felhasználók a DALI-2 vagy D4i logóval ellátott termékeknél biztosak lehetnek benne, hogy azok a DALI Alliance által tanúsítottak, és teljes mértékben megfelelnek a vonatkozó előírásoknak.

A DALI-1 verzió regisztrációja csak a vezérlőberendezésekre volt elérhető, míg a DALI-2 tanúsítás a busz tápegységekre és a vezérlőeszközökre, például az alkalmazásvezérlőkre, érzékelőkre és egyéb bemeneti eszközökre is kiterjed. A DALI-2 tanúsítás online termékadatbázisa több mint 2300 DALI-2 terméket tartalmaz, köztük több mint 1800 DALI-2 vezérlőberendezést, valamint több mint 1600 DALI-1 verziójú vezérlőberendezést. A DALI 1-es verziójú termékek továbbra is az adatbázisban maradnak, és a védjegyhasználat továbbra is engedélyezett.

A rendkívül sikeres DALI-2 és D4i tanúsítási programok működtetése mellett a DALI Alliance a vezeték nélküli és IP-alapú hálózatokon működő DALI-eszközök DALI+ tanúsítását is fejleszti, és együttműködik a Zhaga konzorciummal a Zhaga-D4i tanúsítás létrehozására lámpatestek és vezérlőberendezések esetében.

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ