„25 év képekben” – 2015.

2015. év jubileumi év volt. A MEE VTT immár húsz éves lett. Erre az évfordulóra hosszasan készültünk. (cikk az Elektrotechnika 2015/12. számából)

Nagy örömünkre ez az év lett az UNESCO ajánlására a Fény nemzetközi éve. (cikk az Elektrotechnika 2015/12. számából) Ennek jegyében szerveztük Csillagnéző túránkat augusztusban a Zselicbe.

Megjelentettük immár a 10. évkönyvünket, Fények és tények címmel. Az évkönyv témája a LED, a LED hatása élővilágunkra, LED túlfeszültség-védelme, adaptív világítások, az UGR kritikája és még sok érdekes eset. (cikk az Elektrotechnika 2015/01-02. számából)

Képek:
VI. LED Konferencia
XLVI. Közvilágítási Ankét, Esztergom – kirándulás: Lábatlan
20 éves a VTT – Ünnepi Közgyűlés  

2015-ös díjazottaink:

Kulcsár Ferenc – Urbanek díj
A Kandón szerzett diplomával az ELMÜ-nél helyezkedett el, ahol a Közvilágítási Osztályra került. Budapest köz- és díszvilágításának jóváhagyásával, majd fejlesztésekkel, technológiákkal foglalkozott. Az ELMÜ-től a BDK-hoz igazolt át 2001-ben. A MEE-nek közel 50 éve tagja, a VTT-nek alapító és igen aktív tagja. A Díjbizottság tagja, majd elnöke volt éveken át.

Rajkai Ferenc – Verebély díj
Okl. villamosmérnök, tervező. Az egyetem után az ÁÉTV tervező vállalatnál helyezkedett el gyakornokként. A szükséges gyakorlat megszerzése után előbb vezető tervező, majd osztályvezető, végül a vállalat kft-vé szervezése után ügyvezető igazgató lett. Közben világítástechnikai szakmérnök diplomát is szerzett. Később megalapította a Hungaroproject Mérnökiroda Kft.-t, amelynek ügyvezetője és villamosmérnöki vezető tervezője. Számos szép világítás fűződik nevéhez, valamint számos épület villamos hálózata. A VTT-nek alapító tagja.

Kránitz Balázs – Nívó díj
Okl. mérnökinformatikus. A világítástechnikához a Schanda iskolában csatlakozott. Jelenleg szoftverfejlesztő mérnökként dolgozik, közben a Pannon Egyetemen oktat, doktoranduszok vezetője. Konferenciák sikeres és kedvelt előadója. Rendszeresen publikál.

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ