Nagy sikerrel zárult a BDK Kft. által szervezett buszos városnéző program

Pap Zoltán, BDK Kft. ügyvezető tollából:

Nagy sikerrel zárult Budapest megalakulásának 150 éves évfordulója tiszteletére, a BDK Kft. által szervezett, féléven át tartó, világítás központú, buszos városnéző program.

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára, a főváros születésnapjára egész éven át zajló eseménysorozattal készült a Fővárosi Önkormányzat. Az eseménysorozat célja az volt, hogy a Főváros mindennapjaiban megjelenjen a 2023-as évforduló eszmeisége, intézményeinek és cégeinek munkája és fejlesztéseik.

Az ünnepsorozathoz csatlakozott Társaságunk azzal a céllal, hogy egy ingyenes buszos városnézés keretében, bemutassuk a 150 éves főváros fényeit a város lakóinak és látogatóinak. Célunk volt, hogy a fényeken túl, megismertessük a köz- dísz- és karácsonyi világítással kapcsolatos feladatainkat, munkánk iránti szeretetünket, mindennapjainkat, eredményeinket, terveinket.

2023. október 12. és 2024. március 28. között minden csütörtökön megmutattuk az érdeklődőknek, hogy mitől ilyen szép Budapest este, megosztottuk legnagyobb kalandjainkat, legszebb munkáinkat és persze nem titkoltuk el esetleges nehézségeinket sem. Az esemény csúcspontjaként – külön főpolgármesteri engedéllyel – egy különleges meglepetéssel is készültünk, minden csütörtök este, a felújított és új fényeiben méltóság teljesen ragyogó Lánchíd díszvilágítását, kizárólag a velünk tartók kedvéért, néhány percre a nemzet lobogó színeire változtattuk.

Megnéztük a Parlament ragyogó fényáradatát, ahogy a Duna vizén tükröződik, megcsodáltuk a dunai hidak jellegzetes és mégis különböző fényét, az Andrássy út és a Hősök tere díszvilágítását.

A programsorozat során 26 buszos túrán, alkalmanként mintegy 25 km-t autózva osztottuk meg azt az örömet, amit egy-egy csodás épület díszkivilágítása, egy-egy új terület LED-esítése, vagy egy-egy új világítás technikai újdonság jelent. Összesen közel 50 órán keresztül, több, mint 1200 velünk utazónak meséltünk arról, hogy milyen munka van amögött, hogy Budapest ilyen megkapó látványt nyújt sötétedés után, vagy akkor, amikor felgyúlnak az adventi ünnepi fények.

visszajelzések szerint a program rendkívül sikeres volt, mind a helyszínen, mind írásban számos kedves visszajelzést kaptunk a lakosságtól, kifejezve örömüket és elégedettségüket a programmal kapcsolatban. Nagy öröm volt számunkra is, hogy megoszthattuk munkánk szépségét. Külön köszönöm Tamás László üzemeltetési helyettesemnek, hogy megosztotta velem a csütörtöki esték feladatait és Kozák Angéla compliance és HR vezetőnknek a részvétel koordinálását, titkársági kollégáimnak Szentendrei Dorottyának és Aszriev Zsuzsannának, akik az utasok lemondásait és visszajelzéseit kezelték, Zsíros Gábornak, Keszei Pálnak és Sepcsik Tamásnak, akik a Lánchíd “átvarázslását” végezték, Jábor Máriának és Szalay Andreának a Motivation Kft részéről, akik a buszt és az utasok kényelmét biztosították, valamint Egedi-Latkovics Petrának és Egedi Gergőnek a MárkaMűhely Kft. részéről, akik a regisztráció zökkenőmentes kezelését biztosították számunkra és megörökítették utunkat.

Noha ez a sok örömet adó, egyedi program véget ért, mi továbbra is szolgáljuk a Fővárost és:

“Fényt hozunk Budapest életébe!”

Forrás és képek: bdk.hu

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ