Zhaga Okos Város Szenzor Díj

A Zhaga konzorcium elindította a globális Zhaga Smart City Sensor elnevezésű díj-pályázatot, hogy ösztönözze a Zhaga-D4i tanúsítvánnyal rendelkező közvilágítási lámpák telepítését. A díj ösztönzi és elismeri a 18. Zhaga Könyvben közreadott szabványt alkalmazó és a Zhaga-D4i tanúsításnak megfelelő, utcai lámpákra telepíthető, intelligens város koncepciót támogató szenzorok alkalmazását.

A díjakra szenzorgyártók, valamint az egyetemek és a diákok pályázhattak.

Az elmúlt 7 év során a Zhaga konzorcium Zhaga könyvek formájában új, univerzális platformot hozott létre és fejlesztett. A Zhaga-könyvek a tagvállalatok által benyújtott javaslatok formájában kezdik meg életüket. E javaslatok felhasználásával, a tagokkal együttműködve olyan specifikációkat, szabványokat hoznak létre, amelyek a világítástechnikai ipar haladását szolgálják.

A 18-as Zhaga Könyv – „Intelligens interfész a kültéri lámpatestek és az érzékelő/kommunikációs modulok között” – olyan szabványt kínál a piac számára, amely elősegíti a közvilágítás okos-hálózatba csatlakoztathatóságát. Ez a platform lehetővé teszi, hogy az utcai lámpák az intelligens városok gerincévé váljanak. A Zhaga új piaci lehetőséget teremt az „intelligens városi szenzorok” számára is. A világ több vezető gyártójának Zhaga-D4i lámpatestcsaládja már a gyakorlatban bizonyította, hogy ez az egyik legolcsóbb módja az intelligens érzékelők városi szintű telepítésének.

A Zhaga Smart City Sensor Díj az intelligens városok innovációit népszerűsíti és értékeli, és a Zhaga ezzel szeretné ösztönözni a gyártókat, fejlesztőket és egyetemistákat/hallgatókat.

Bővebb információ

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ