A Prolight + Sound támogatja a „Nők a világításban” kezdeményezést

A 2023. április 25-28 között Frankfurtban megrendezésre kerülő Prolight + Sound kísérőprogramjaként a 12.0 csarnokban egy „társalgó” kap helyet, ahol beszélgetéssorozat várja az érdeklődőket a világítás- és rendezvénytechnikai iparág női személyiségeiről.

A világítás- és rendezvénytechnika épp annyira a kreativitásról és a művészi kifejezésről szól, mint a tervezésről és az analitikai készségekről. Változatos tevékenységi terület az előremutató gondolkodók és a kreatív víziókkal rendelkezők számára. Mindezen sokszínűség ellenére a nők még mindig kisebbségben vannak ebben az iparágban is. Ennek fényében a „Nők a világításban”, röviden WIL, kezdeményezés a nők iparágon belüli szerepvállalására helyezi a hangsúlyt, és növelni szeretné a női szakemberek ismertségét minden világítástechnikai szakmában. Európa vezető rendezvény- és médiatechnikai vásáraként a Prolight + Sound 2023 támogatja a projektet: a „Women in Lighting Lounge” premierjével. A
kiállítás speciális programformátumokkal kívánja felhívni a figyelmet az ágazatban dolgozó nők eredményeire.

A „Women in Lighting” olyan globális kezdeményezés, amely a világításban és a világítástervezésben dolgozó nőket méltatja és mutatja be. Felhívja a figyelmet az iparágban tapasztalható önkéntelen előítéletekre, és a digitális médiában való erőteljes jelenléte révén próbálja megváltoztatni ezt a helyzetet. A kezdeményezést több mint 75 országban elkötelezett nők támogatják. A projekt 2019-es indulása óta a WIL a tudás és a tapasztalatok megosztását szolgáló nemzetközi közösséggé nőtte ki magát. Amellett, hogy a weboldalon forrásokat biztosít, a „Women in Lighting” évente nemzetközi konferenciát szervez a nemzetközi nőnapon (március 8.), és rendszeresen díjakat ad át az iparágban dolgozó nőknek.

További információ a „Women in Lighting”-ról a www.womeninlighting.com oldalon, a Prolight + Soundról pedig a www.prolight-sound.com oldalon található.

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ