Felhívás előadás tartására

Korszerű közvilágítás a tervezéstől az üzemeltetésig 

10 éve kerültek fel tömegesen LED-es világítótestek az útvilágítási hálózatokra, azóta számuk több százezerre bővült. A paletta rendkívül széles a retrofit megoldásoktól az okos lámpatestekig. Rengeteg tapasztalat gyűlt össze, hogy az alkalmazott új technológia miként változtatta meg a tervezés menetét, a mérések világát, a világítás minőségét, a vélt és valóságos energiahatékonyságot, az üzemeltetést, a jótállás érvényesítését, az újrahasznosítást és a környezeti hatásokat. Itt az idő a tapasztalatcserére és azok szakmai értékelésére. 

A tapasztalatok alapján érdemes beszélni a jövőről is. Kell-e változtatni a szabványokon, előírásokon, például a VTT ide vonatkozó ajánlásán? Kell-e minden oszlopra más teljesítmény és fényeloszlás az energiamegtakarítás maximalizálása érdekében? Kell-e LED-et LED-re cserélni? Mi legyen a retrofit megoldásokkal? Mi legyen az 5700 K korrelált színhőmérsékletű világítótestekkel? Mi az okos útvilágítás jelene és jövője? Mi a potenciálja a napelemes útvilágításoknak? Mi a gyakorlati haszna a jótállási idők feltornázásának? Szükséges-e közvilágítási rendelet? Miért?  


A soron következő, 2023. május 11 – 12. között Cegléden megrendezésre kerülő Közvilágítási Ankét ideális fórum a tapasztalatok cseréjére, kérdések megfogalmazására, az alternatívákkal kapcsolatos gondolatok, megoldások ismertetésére. Érdeklődéssel várjuk előadók, kiállítók, támogatók jelentkezését a vtt@vilagitas.org címre 2023. március 10-ig

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ