Növények megfelelő megvilágításban

A svájci Widnau-ban található Bucher kertészeti központ számos különböző élményterületen kínál virágokat, növényeket és kertészeti kiegészítőket. A kertészetben összesen 650 méternyi Tecton szerelősínt szereltek fel. Ebben különleges, diszkrét kialakítású világítási rendszer kapott helyet, amelynek köszönhetően naponta „felkel a Nap” a kertészetben. A technológia lehetővé teszi a fény színhőmérsékletének finomhangolását. A szerelősínek nem csak az általános világítást, a tartalékvilágítást, a világításvezérlést szolgálják, hanem magukba foglalják az akusztikus rendszer alapját is. Legyen szó lámpatestekről, tartalékvilágításról vagy hangszórókról: minden elem egyedileg, gyorsan felszerelhető és rugalmasan elhelyezhető a sínen.

Zumtobel/Fotostudio Till Hückels

A Bucher Garden Centre számára három feltétel volt fontos: a világításnak és a tartalékvilágításnak egy platformon kell működnie; az év különböző időszakaiban változó növénykiállításokhoz változó fényszíneket és hangulatot kell biztosítani; a kertészet a kiváló minőségű világítással a kiállított növények kiváló minőségét kívánja hangsúlyozni.

Amilyen változatos a kertészeti központok növényvilága, olyan változatos azok fényigénye is. Az áruk ideális bemutatásához a Bucher kertészeti központban különböző fókuszpontok vannak kialakítva: a kerti és virágos kiegészítőket felsorakoztató úgynevezett butikban a mesterséges fény játssza a főszerepet, míg az üvegtetős átalakítható részen a növények közvetlen napfényben részesülnek. Itt a napfényt és a hőmérsékletet paravánok és automatizált tetőablakok rendszerével lehet szabályozni. Túlzott napsütés esetén a különböző fényáteresztő faktorral rendelkező szövetpanelek árnyékot biztosítanak.

Forrás: „de” hírlevél 23.11.2022

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ