Körkörösség kérdései a világítástechnikában

Nagy érdeklődés mellett zajlott szeptember 22-én Londonban a Circular Lighting Live konferencia és kiállítás. A zsúfolásig megtelt konferenciateremben kulcsfontosságú előadások hangzottak el a készülő uniós és brit jogszabályokról, valamint a már létező különböző környezetvédelmi mérőszámok sokaságáról.

A gyakorlati megbeszéléseken szó esett arról, hogyan lehetne ösztönözni a világítástechnikai ágazatban az újrahasznosítást és az újrafelhasználást. A tervezőknek a fenntarthatóbb világítás ösztönzésében játszott központi szerepével két szekció is foglalkozott.

A konferenciát kiállítás egészítette ki, ahol például a platina szponzor Signify 3D nyomtatási bemutatót tartott.

A nagy érdeklődésre tekintettel már meghirdették a 2023-as Circular Lighting Live időpontját, amely 2023 szeptember 21-én kerül megrendezésre.

Az esemény egyik fő tanulsága, hogy a CIBSE (Chartered Institution of Building Services Engineers) és az SLL (Society of Light and Lighting) által 2021-ben készített TM66 – Creating a circular economy in the lighting industry memorandumnak valós értéke volt a világítástechnikai iparban. A TM66-ot egyre inkább hasznos eszköznek tekintik, amely lehetővé teszi a tervezők számára, hogy azonosítsák a körforgásos gazdaság elveinek megfelelően tervezett világítástechnikai termékeket.

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ