A világ első „All-In-One” teljes színspektrumra képes MicroLED kijelzője

A Porotech cég úttörő szerepet játszik a kijelzők következő generációjának megalkotásában azáltal, hogy egyetlen microLED diódát használ minden szín előállításához, felhagyva az RGB (piros-zöld-kék) pixelek keverését alkalmazó modellek korlátaival, amelyek az összes jelenlegi kereskedelmi kijelzőtechnológia alapját képezik. A Porotech innovációja a DynamicPixelTuning (DPT) technológiában rejlik.

A DPT a gallium-nitrid anyagok új osztályának felhasználásával lehetővé teszi, hogy egyetlen microLED chip bármilyen látható színt előállítson. A DPT alapját képező PoroGaN® anyag lehetővé teszi, hogy egyetlen microLED chipen a teljes színspektrumot lefedő látható fényt lehessen kibocsátani modulált árammal. A DPT microLED a világon elsőként képes tiszta fehér színt kibocsátani egyetlen pixelből.

Uj_chip

A DPT-ben rejlő lehetőségek a kijelzőipar egészét megváltoztatják. Az RGB alpixelek szükségtelenségének megszüntetésével a DPT lehetővé teszi, hogy a mikroLED-alapú kijelzők négyszeresére növeljék a teljes pixelsűrűséget. Ennek eredményeképpen a DPT minden kijelzőtípus esetében jelentős javulást eredményezhet a felbontásban, a fényerősségben és a hatékonyságban. Ez az áttörés különösen érdekes a nagy felbontást igénylő, kisméretű kijelzők, például az AR- (kiterjesztett valóság) és VR- (virtuális valóság) kijelzők, valamint a hordható technológiák esetében.

Forrás: LED Professional hírlevél, a teljes cikk itt olvasható.

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ