Fény a szürke hétköznapokban – avagy hogyan nő saláta a pincében?

A #MEEnet Podcast csatornája – Energetikáról egymásközt! október 11-ei adásában egy olyan dologról beszélgettek, ami teljesen magától értetődő, hogy van, ha nem áll rendelkezésre, azonnal észreveszi mindenki. Talán az első olyan alkalmazási terület, ahol a villamosenergia-felhasználás megjelent, és természetesen mindenkinek van róla véleménye, de tapasztalata biztosan. Ez a világítástechnika! Hogy ez mennyire elektrotechnika, vagy klasszikus energetika, reméljük választ kapunk rá, ehhez több elismert szakértőt is meghívtak a stúdióba: Nagy Jánost, aki a téma alfáját és omegáját ismeri, Sejpes Zoltánt, aki úgy tesz minket fényevővé, hogy nem halunk éhen, és Zalka Pétert, aki az étel mellé italt is biztosít. Fénnyel? Kiderül!

Nagy János
Villamosmérnök és világítástechnikai szakmérnök (a Barssói Műszaki Egyetemen és a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán (szakmérnöki) végezte tanulmányait). Immár 20 éve a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Világítástechnikai Társaság elnöke, sok éve az Magyar Mérnöki Kamara tiszteletbeli tagja. Munkáját Bláthy és Urbanek  díjjal, valamint Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetéssel ismerték el.
A Világítástechnikai Kislexikon főszerkesztője, számos szakcikk szerzője, szakmai konferenciák előadója; az EUREM Energiagazdász képzés oktatója; többek között a nevéhez fűződik a LED Konferencia  sorozat indítása, az egykori Luxexpo szervezése.
Dolgozott az ELMŰ-nél a közvilágítás üzemeltetés területen és a vizsgálóállomáson. 27 évig vezette a Prolux Világítástechnikai Kft-t. Jelenleg a B+N Referencia Zrt Központi mérnökségén szenior szakértő.

Sejpes Zoltán
A Food Autonomy Kft. ügyvezetője. Több, mint 20 év világítástechnikai vezetői, hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Többek között a gyártás, tervezés, kivitelezés területen is jártas, LED-esítésben komoly tapasztalattal bír. Folyamattervezés és minőségbiztosítás területen is aktívan tevékenykedett. Végzettségét tekintve okleveles vegyészmérnök, üzleti elemző és fekete öves projektmenedzser (six Sigma).

Zalka Péter
BME Gépszerkesztő MSC, BME Ipari Forma-, és terméktervező MSC képesítést szerzett, majd BKE (Corvinus), Colorado State Univeristy, Technische University Delft másoddiplomákat; Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, Ipari formatervező Iparművész, a Hold Tervező Műhely Kft. terméktervezési tanácsadó; Adaptive Recognition Hungary Kft. Dokumentum olvasók üzletága Termékfejlesztési vezető; General Electric Kft. design manager, LED replacement lamps; B+N Referencia Zrt., Kutatás-Fejlesztés Vezető.

Az adás a Spotify-n és a Soundcloud-n is meghallgatható. A lejátszásért kattintson a lenti logokra :

Forrás: MEE hírlevél

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ