Új CIE jelentés a spektroradiometriáról

A CIE TC2-80 műszaki bizottsága a Instrument Systems tudományos irányítása alatt új műszaki dokumentációt készített az optikai sugárforrások spektroradiometriai méréséről. A CIE 250:2022 címen megjelent dokumentum a közel 40 éves CIE 063- 1984-es anyagát váltja fel.

Gyakorlatorientált módon magyarázza meg az alapvető mérési elveket, és gyakorlati utasításokat ad a besugárzás, a sugársűrűség a sugárerősség és a sugárzott teljesítmény méréséhez, beleértve a műszer kalibrálását is. Az elkészített anyag emellett részletesen ismerteti a spektroradiometriai mérések szempontjából lényeges fizikai hatásokat, és különösen a mérési bizonytalanságok becslését. A minden mérésnél
előforduló mérési bizonytalanságok kvantitatív módon határozzák meg a kalibrációs lánc pontosságát a nyomon követhető mért értékek esetében.

A 2022. október 2-6. között Frankfurtban megrendezésre kerülő Light+Building kiállításon az Instrument Systems standjának látogatói többet megtudhatnak a nagy pontosságú és nyomon követhetően kalibrált fénymérő rendszerekről (8.0 H38 csarnok). A CIE 250:2022 műszaki jelentés pedig megvásárolható a CIE online boltjában: www.techstreet.com/cie .

Forrás: https://www.led-professional.com/

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ