Energiahatékony és korszerű mintaházpark

Az ÉMI 2021-ben írt ki pályázatot építőipari ágazati szereplők számára energiahatékony és korszerű családi lakóépületek komplex megvalósítására. A felhívásra 27 vállalkozás jelentkezett, melyek közül a május végén hirdették ki azt a 12 pályázót, aki felépítheti mintaházát. A két hektáron megvalósuló, prototípus házakat és egy rendezvényközpontot is magában foglaló ÉMI Nemzeti Mintaházpark és Látogatóközpont várhatóan 2023 nyarán nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

Tavaly ősszel hirdettet pályázatot az ÉMI Építésügyi Innovációs Nonprofit Kft. az építőipari ágazati szereplők számára innovatív építőipari megoldásaik, termékeik, rendszereik bemutatására alkalmas mintaház tervezésére és megépítésére a vállalat által létesített Nemzeti Mintaházpark és Látogatóközpontban. Az ÉPÍTŐ-6-MHÁZ-2021 támogatási program keretén belül meghirdetett pályázatot 720 millió forintos keretösszeggel hirdette meg az ÉMI.

A kiírást az építési ágazatban működő cégek, szervezetek, egyesületek és felsőoktatási intézmények számára hirdették meg. A beérkezett 27 pályamunkát előre meghatározott értékelési rendszer alapján bírálták el. Ezek alapján 12 pályázó részesül támogatásban az általuk tervezett mintaház megépítéséhez, amelyeknek 2023. május 31-ig kell elkészülniük. A támogatottak körét a hét elején tették közzé az ÉMI a weboldalán. Tartaléklistára 6 cég került a támogatási programban.

A teljes cikk itt olvasható.

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ