UV-C Szövetség alakult Németországban

Annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az UV-C-technológia fontos hozzájárulására a vírusok és más kórokozók ellen vívott küzdelemben, az UV-C készülékek vezető német és európai gyártói ipari szövetségbe tömörültek. Az UV-C Szövetség a légtisztító és felületkezelő eszközökre vonatkozó szigorúbb szabványok mellett száll síkra, így különösen hatékony, hatásos és fenntartható készülékek jöhetnek létre.
Az UV-C sugárzás (200 és 280 nm közötti hullámhossz tartományú ultraibolya sugárzás) talán a leghatékonyabb technológia a vírusok és más baktériumok ellen, azonban a fogyasztók és a hatóságok nagyrészt magukra maradnak a levegő- és felülettisztító eszközök kiválasztásánál, így gyakran vásárolnak hatástalan eszközöket, amelyek hamis biztonságérzetet adnak.
A professzionális berendezések a legújabb szabványoknak megfelelően tanúsítottak. A professzionális gyártók a Global Lighting Association UV-C biztonsági szabványai szerint dolgoznak. Ugyanakkor – mint az a világítástechnika más területein is tapasztalható – számtalan gyenge minőségű, rossz hatásfokú termék van jelen a piacon. A UV-C Szövetség ezekkel szemben mielőbbi intézkedéseket sürget, és a szabványok következetes érvényesítésére szólít fel. Ily módon hatékony és biztonságos eszközök tudnak érvényesülni a piacon.