Nekrológ – Megemlékezés Balogh János Miklósról

BJMBalogh János Miklós
1957- 2021

Tudtuk, hogy 2019 őszén kórházba került, és súlyos műtétet végeztek el rajta. A felépülése hosszú ideig tartott, de sajnos az utóbbi időben állapota romlani kezdett. Mégis váratlanul ért bennünket a halál híre. Családja és ismerősei szeptember 12.-én a temetésen és a megemlékezésen búcsúztak el tőle Békéscsabán.

János 1957. május 23.-án született Békéscsabán, középfokú végzettségét Szentesen szerezte meg. 1974-ben lépett be a DÉMÁSZ-hoz, ahol – technikus, művezető, műszaki vezető –beosztásokban dolgozott 2001 évig.  Innentől különböző villamos cégeknél termékmenedzser, értékesítő munkakörökben dolgozott haláláig. Közben villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatokat is vállalt.

Szakmai előadásokat tartott, oktatott a felülvizsgálók képzésében, publikációi jelentek meg az Elektroinstallateur szakmai folyóiratban. Nagyon sok hasznos gyakorlati tapasztalatot adott át a felülvizsgálóknak, akik rendszeresen felkeresték tanácsaiért.
Az országban a települések közvilágítási felújításait intézte, sok világítástechnikai projekt őrzi munkáját.

1981 óta tagja a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Békéscsabai Szervezetének, több éven keresztül volt elnöke, titkára, kiemelkedő munkájáért Kandó Kálmán díjat kapott 2012-ben.
Állandó résztvevője volt a szakmai előadásoknak, szervezte a szakmai tanulmányi kirándulásokat.

A Békéscsabai Szervezet vezetésével országosan is példát mutatott arra, hogyan lehet egy vidéki szervezetben magas szakmai tevékenységet végezni, közösséget építeni, amely folyamatos taglétszám bővüléssel járt együtt. Ezt a fejlődést elsősorban a helyi villamosipari vállalkozásokra, képzőintézményekre alapozva érték el, amiben személyes érdemei elévülhetetlenek.
Irányításával oktatási tevékenységük a kelet-magyarországi régióban meghatározó jelentőségűvé vált. A jelenlegi ciklusban a MEE Déri Miksa Dél-Alföldi Koordinációs Központ elnöke volt.
Ezt a munkát is a tőle megszokott lendülettel és odaadással végezte.

Munkája részben a világítástechnikához kötötte, ezért a Világítástechnikai Társaságba is belépett. Állandó, aktív résztvevője volt a szervezet eseményeinek. Nagyszerű szervező tehetségének és önzetlen társadalmi munkájának köszönhetően több Közvilágítási Ankét emlékezetes maradt a részvevők számára. 2019 tavaszán a Világítástechnikai Társaság elnökségébe is beválasztották. A rendezvényekért felelős alelnökként, amíg ereje engedte, tevékenyen intézte a rábízott feladatokat.

Személyében nagyszerű embert, megbecsült vezetőt vesztettünk el.
Osztozunk családja gyászában, emlékét szívünkben megőrizzük.

Balogh János Miklós nyugodj békében!

MEE Békéscsabai Szervezet
MEE Déri Miksa Dél-Alföldi Koordinációs Központ
MEE Világítástechnikai Társaság 

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ