„25 év képekben” – 2019.

Nagyanyáink úgy osztották fel a világtörténelmet, hogy a Háború előtt vagy után történt, Anyáink életét a II. világháború osztotta ketté. Mi pedig úgy fogunk beszélgetni, hogy a Pandémia előtt vagy után történt. 2019 tehát az „utolsó béke év” a Covid19 előtt.

Az év immár 10. alkalommal a LED konferenciával kezdődött februárban. A konferencia témáiból megemlítendő az Élhető jövő Park Fóton, a szabályozott világítás utólagos kiépítése steril laboratóriumban.

Megjelent az új sportvilágítási szabvány, sajnos csak angolul.

2019 Egyesületünkben, így Társaságunkban is választási év volt. Társaságunk elnökségét részben újra választotta a tagság, részben új alelnököket választott.

Megtartottuk az 50. Közvilágítási Ankétot nagy sikerrel. Szerencsére voltak olyan kollégák, akik már az első konferencián is ott voltak és még az 50.-en is teljes szellemi frissességben részt vehettek.

Még megtartható volt a LUX et Color Vesprimiensis in memoriam prof János Schanda 2019. Az angol nyelvű konferencia nagy siker volt, kiváló előadásokat hallhattunk. A CIE elnöke mellett számos külföldi egyetem, kutató központ embere tartott előadást.


Képek:
X. LED Konferencia, Óbudai Egyetem – 1.nap, 2.nap
L. Közvilágítási Ankét, Hajdúszoboszló
XVII. Lux et Color Vesprimiensis

2019-es díjazottaink:

Zaymus Vince – Urbanek díj
Okl. villamos mérnök. A műegyetem elvégzése után a VEIKI-ben kezdett dolgozni. Ott találkozott a világítástechnikával, ahol felépítették, fejlesztették az Útvilágítási laboratóriumot Takács Györggyel. 1993-tól több különböző világítástechnikai cégnél volt tervező, projekt manager. 2011-től nyugdíjba vonulásáig a BDK csapatát erősítette.
Társaságunk alapító tagja. LED munkabizottságoknak tagja, valamint az Európai Bizottság városok LED-es közvilágításának létesítésével foglalkozó brüsszeli munkacsoportban képviselte hazánkat. Konferenciáink előadója és szaklapjainkban rendszeresen publikál.

Kovácsné Jáni Kati – Bláthy díj
Okl. gépészmérnök, menedzser gazdasági mérnök. Szakmai pályafutásában első munkahelyén üzlet és vagyonértékelési tanácsadóként széles betekintést nyert a gazdasági életbe. Később dolgozott a K&H Banknál, mint befektetési tanácsadó. 2000-ben visszakerült a műszaki területre, mint az Elektroinstallateur újság szerkesztője, később főszerkesztője, majd tulajdonosa lett e lapnak.
2000 óta tagja Társaságunknak. Egy ciklusban alelnök is volt. A VTT mellett a MEE-ben is vállalt tisztséget, mint a Marketing Bizottság tagja, később elnöke, valamint a Felügyelő Bizottság tagjaként.

Király Tamás – Nívó díj
Tervező, a diplomáját a The Univerisity of Manchester Lighting Design szakán szerezte, majd idehaza világítástechnikai szakmérnöki diplomát is szerzett. Saját vállalkozása van, amelynek fő tevékenységi profilja a világítástervezés, világítástechnikai vezérlőrendszerek tervezése és programozása, valamint világítástechnikai szaktanácsadás. Számos belsőtér kiváló világítása fűződik nevéhez cégéhez.

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ