„25 év képekben” – 2017.

2017. év jól kezdődött. Tiszteletbeli tagtársunk Kádár Aba jó erőben, teljes szellemi frissességben betöltötte 90. évét. Ragyogó szemináriumot rendeztünk ebből az alkalomból. Képek

Elkészült Szeged mesterterve is. Egyre több település ébred rá, hogy a LED-esítéshez megfelelő keret és terv szükséges.

Diploma – szakdolgozat díjazásnál kivételesen világítástechnikai témájú dolgozat is nyert. Földesi Gergely: LED-es vasúti jelzőkészülékek üzemkészségének ellenőrzése c. dolgozata a BsC kategóriában I. helyezett lett.

Nagy örömünkre ebben az évben a Pro Lumine díjra is érkeztek megfelelő színvonalú munkák, mint pl. a Duna Aréna vezérelt épülethomlokzati világítása. (cikk az Elektrotechnika 2017/09. számából és a 2017/12. számából)

Sikerült magyar nyelven közzétenni az Útvilágítási szabvány megújult változatát.

Az új téma az Emberközpontú világítás 2017 óta beszéd és kutatási téma.  

Képek:
VIII. LED Konferencia
XLVIII. Közvilágítási Ankét, Mezőkövesd – Zsóry fürdő (cikk az Elektrotechnika 2017/12. számából)  

2017-es díjazottaink:

Gyöngyösi Géza – MEE Életpályadíj
Az a ritka szakember, aki egyetlen munkahelyen dolgozta végig életét. Áramszolgáltatós lett és maradt. Eközben megszerezte a világítástechnikai szakmérnöki oklevelét is. A Közvilágítási Ankétok résztvevője, előadója. Szakmai kirándulások szervezője. Útjai elsősorban Kárpátaljára és Erdélybe vezettek. Társaságunkat is elkísérte Kárpátaljára. A kirándulás kapcsán korszerű lámpatesteket is vittünk az ottaniaknak. Bodrogközben, Zemplénben 85 település templomának díszvilágítását oldotta meg.

Szabó Ferenc – Urbanek díj
A Schanda iskola kiemelkedő tagját, nem kell bemutatni. Társaságunk alelnöke volt, konferenciáink rendszeres előadója, Alapítványunk kuratóriumi elnöke. A Veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán, a Fény és Színtan Kutatólaboratórium vezetője. A CIE több munkabizottságának tagja, Az MTA –VEAB Alkalmazott Fény és Színtan Munkabizottságának elnöke. Rendszeresen publikál mind idehaza, mind külföldi szaklapokban.

Csuti Péter – Nívó díj
A Schanda iskolából nőtt ki. Társaságunk alelnöke volt egy ciklusban. A CIE MNB titkára. A Veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán, a Fény és Színtan Kutatólaboratórium tagja. Phd dolgozatát ebben az évben védte meg. Témája a színinger egyeztetés volt. Számos szakcikk szerzője, társszerzője, konferenciáink és a nemzetközi konferenciáknak is rendszeres előadója.

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ