„25 év képekben” – 2016.

Szabványosítás

  1. Elkészült az MSZ EN 1838:2014. Tartalék világítási és a megújult MSZ EN 12464-1 Belsőtéri munkahelyek világítása szabvány magyar nyelvű kiadása.
  2. Megújult az útvilágítási szabvány, új lappal is bővült, de még csak angol nyelven volt elérhető.

Munkáink és témáink

  1. Ad hoc bizottságokat hoztunk létre a Budapest mester terv bírálatára, LED lámpatest kiválasztásával kapcsolatos előírás megalkotására.
  2. Foglalkoztunk a Közlekedésbiztonság és világítás kapcsolatával. (cikk az Elektrotechnika 2016/7-8. számából)
  3. A LED-k már nem a „spájzban vannak”, ezért olyan részletekkel is foglalkozni kell, mint a preferált megvilágítási szintek és színhőmérséklet kapcsolata. (cikk az Elektrotechnika 2016/09. számából)

Képek:
VII. LED Konferencia (cikk az Elektrotechnika 2016/03. számából)
XLVII. Közvilágítási Ankét, Kaposvár  

2016-os díjazottaink:

Vetési Emil – MEE Életpálya díj
Emil is az a kolléga, akit a „mozdony füstje megcsapott”. Gyakorlatilag aktív – diplomától – nyugdíjig – életét a MÁV Tervező Intézetben töltötte. Számos vasúti épület és szabadtér világítását, villamos energiaellátását tervezte, vezette a „Kis villamos” Osztályt, betanította a kezdő tervezőket. Oktatott a BME Építészmérnöki karán, Tisztképzőn, Mérnöktovábbképző Intézetben. Rendszeresen adott elő, mind a hazai, mind külföldi konferenciákon. Éveken át az Elektrotechnika szerkesztője, Olvasó szerkesztője.

Buczny Grzegorz – Urbanek díj
„Lengyel-magyar két jó barát”, leghitelesebb példája Greg, aki okleveles villamosmérnök, okleveles világítástechnikai szakmérnök, okleveles mérnök közgazdász. Valamennyi diplomáját itt szerezte Budapesten. Az egyetem elvégzése után a TUNGSRAM-nál helyezkedett el, ahol eljegyezte magát a világítástechnikával. Dolgozott az Osramnál, majd a HELVAR-hoz került. Alapító tagunk. A Lumen V4 konferenciák szervezésének oszlopos tagja. Konferenciák előadója, több oktatási intézményben meghívott előadó.

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ