Gyászhír, Kosák Gábor

Sajnálattal tudatjuk Tagjainkkal, hogy március 27-én tragikus hirtelenséggel Kosák Gábor, Gergely – Dr. Horváth díjjal kitüntetett tagunk eltávozott az élők sorából.

Kosák Gábor a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzetvillamosmérnöki oklevelet, majd a Pestmegyei Villanyszerelő Vállalatnál villamos tervezőként dolgozott. A tervezői tapasztalatait jól tudta hasznosítani az MSZT-nél a szabványosítási munkában. Szabvány-menedzser volt, a teljes villamos szabványállomány fele tartozott a feladat körébe. Elsősorban világítástechnikai, kis- és nagyfeszültségű villamos kapcsolóberendezések és készülékek, valamint gyógyászati készülékek és berendezések témakörök tartoztak hozzá. Mintegy 21 Szabványosító Műszaki Bizottság titkára volt, ezen kívül az MSZT Nemzeti Elektrotechnikai Bizottság (IEC) titkári teendőit is ellátta. Ebből adódóan sokan ismerték, a villamos szakmában sok kollégával állt munkakapcsolatban. Sokat dolgozott a szabványok és a szabványosítás érdekében „házon kívül” is: jó kapcsolata volt a haza szakmai sajtóval. Szakmai írásai mindig érdekes és hiteles információkat tartalmaztak.
 

Temetése 2021. április 16-án 14:00-kor lesz a pesterzsébeti Árpád-házi Szent Erzsébet Főplébániatemplom urnatemetőjében.

 

Emlékét megőrizzük! Nyugodjon békében!