„25 év képekben” – 2011.

Ebben az évben a nyári összevont Elektrotechnika szám nagyrészt a LED-k jegyében született. Foglalkozott a LED-k működésével, a stabilitásával, termikus viszonyaival, prognosztizálta a jövőképét. (cikk az Elektrotechnika 2011/09. számából)
LED-s díszvilágítást kapott a szolnoki Tiszavirág híd.
Megindult a közvilágítás LED-esítése, már nemcsak próbavilágítások készültek, hanem egész város közvilágítását LED-re cserélték. (Hódmezővásárhely)

Képek:
II. LED Konferencia
XLII. Közvilágítási Ankét
Világítástechnikai Ankét – Budapest

2011-es díjazottaink:

Borsányi János – Elektrotechnika nagydíj
Őt továbbra sem kell bemutatni, hiszen a világítási szakma szinte minden résztvevőjét oktatta hosszú pályája alatt. Ebben a rovatban is bemutattuk már, hiszen a Nagydíj előtt kapott Urbanek díjat és Életpálya díjat is. Tanár úr szervezte meg a Kandón a posztgraduális világítástechnika képzést és fejlesztette szakmérnök képzéssé. Sok jegyzetet, cikket, könyvet írt.

Major Gyula – Kandó díj
Matematikusként végzett, de első munkahelye a TUNGSRAM volt. Majd a Lysis fényrendszer Irodában folytatta tevékenységét. Matematikusként világítás tervező, valamint tükör tervező programokat fejlesztett. Részt vesz a nemzetközi munkában is, így a CIE több technikai bizottságában is tevékenykedett/tevékenykedik. Számos előadást tartott különböző hazai és nemzetközi konferencián. Rendszeresen publikál mind az Elektrotechnikában, mind a Világítástechnikai Évkönyvekben. A VTT Ellenőrző Bizottságának elnöke több ciklus óta.

Majoros András – Urbanek díj
Professzor úr úgy szokott fogalmazni, hogy ő a másik oldalról jött, szakterülete ugyanis a természetes fény. Elsősorban építészmérnököket oktatott világítástechnikára, de a világítástechnikai szakmérnök képzésnek is oszlopos tagja volt. Először foglalkozott idehaza a dinamikus világítás hatásával. Számos szakkönyv, egyetemi jegyzet szerzője, nemzetközi kutatási programok résztvevője volt.

Schulz Gábor – Nívó díj
Róla a „hűteni, hűteni, hűteni” szlogen jut először eszünkbe, amit 11 éve az első LED konferencián mondott. Fő szakterülete az előtétek, gyújtók, LED tápegységek. Több szabadalom tulajdonosa. Konferenciáink rendszeres előadója, szakcikkek írója. A Kandó szakmérnök képzésének előadója.