„25 év képekben” – 2010.

Események:

  • 150 éve született a nagy triász tagja: Bláthy Otto Titusz
  • Megalakult az Óbudai Egyetem a Budapesti Műszaki Főiskola jogutódja!
  • Az első LED konferencia megtartása – képek
  • 2. LumenV4 konferencia Brno-ban – képek

A szakmai területen nem voltak extra felfedezések. A LED mindent vitt, foglalkoztunk mezopos látással és a fényforrások spektrumának hatásával ebben a tartományban, a káprázás korlátozás új útjaival pl. gyalogutak esetében. A közvilágításban terjedő LEDesítés megjelentettük a legfontosabb tudnivalókat.


2010-es díjazottaink:

Nemzetközi elismerés:
Schanda professzor úr a The Colour Group Great Britain (Brit Színtani Társaság) Newton medal kitüntetését vehette át Londonban.

Budai Béla – Kandó díj
Mindannyiunk Béla bácsiját, Társaságunk fotósát, a kiváló szőlő termesztőt nem kell bemutatni. Első munkahelye az ELMÜ volt, majd a Fővárosi Távfűtő Művek Közműalagút osztályának lett osztályvezető helyettese, végül az Elektron Immo-Plus Kft. ügyvezetője lett. Nyugdíjasként is aktív, rendezvényeink rendszeres résztvevője és dokumentálója.

Várkonyi László – Urbanek díj
Okl. fizikus, pályáját az Egyesült Izzóban, a Fénycsőgyárban kezdte, majd a Fejlesztési Főosztályon folytatta egészen nyugdíjba vonulásáig. Nyugdíjasként sem pihen, a korábban általa létrehozott Candela Kft-ben tevékenykedik. A törpefeszültségű világító rendszerek tervezését, alkalmazását és üzemeltetését ismertette meg a szakemberekkel egyesületi, kamarai és tervező intézményi szinten.

Kosztolicz István – MEE Életpálya elismerés
Okl. villamosmérnök, okl. gazdasági mérnök. Első munkahelye az EKA volt, ahol végigjárta a szamárlétrát, míg 1990-ben vezérigazgató lett. 1995-től a Schréder Rt.-nél a műszaki-gazdasági tanácsadó, végül a Kandeláber Rt. általános vezérigazgató helyettese volt nyugdíjazásáig. Előbb a MEE elnökségének volt tagja, majd a VTT alapító tagja és elnökségének is tagja lett. Évekig szerkesztette a Világítástechnikai Évkönyvet. Ő volt a Közvilágítási kézikönyv szerkesztője is.

Arató András – Déri díj
Okl. villamosmérnököt, nemcsak szakmánk, hanem a nagy közönség is ismeri, hiszen ő a MÉM! Szakmai pályafutását a MEEI-ben kezdte, tett egy kis kitérőt a gyártmány fejlesztés irányába az EKÁ-ban, majd visszatért a MEEI-be, ahol a Világítástechnika Osztály vezetője lett. Később dolgozott a Siemens-nél, a HOLUX Fényrendszer Kft-nél. Aktívan vesz részt a szabványok kidolgozásában, magyarításában. Társaságunknak alapító tagja, évekig vezetőségi tagja is.

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ