„25 év képekben” – 2004.

16 éve szűnt meg a megvilágításmérők két évenkénti kötelező hitelesítse. Már ekkor felhívta a figyelmet az OMH cikke, hogy joghatással járó mérések esetén nincs változás, azaz ilyen mérést csak hitelesített vagy kalibrált műszerrel lehet végezni. 2020-ban ismételten állást kellett ez ügyben foglalni. (cikk az Elektrotechnika 2004/02. számából)

Ebben az évben volt az Elektrotechnikai újság első világítástechnikai célszáma. Szó volt benne energia-megtakarításról, fehér fényről, dísz- és műtárgyvilágításról, múlt idézésről, oktatásról. (Elektrotechnika 2004/4. száma)

Megújult Kaposvár belvárosának világítása is. (Elektrotechnika 2004/11. száma)

35. Közvilágítási Ankétunkat Zalakaroson tartottuk, utána kirándulást tettünk Horvátországba – Dióskál (Mo.), Varasd, Kumrovec, Zágráb).


2004-es díjazottaink:

Gyöngyösi Géza – Bláthy díj
Vill. üzemmérnök és világítástechnikai szak üzemmérnök. Évtizedeken át az ÉMÁSZ közvilágítási referense volt Sárospatak székhellyel. A közvilágítási Ankétok állandó résztvevője, többször előadója. A határon túli magyar, ukrán, román elektrotechnikusokkal kapcsolattartó és a határon túli területekre rendszeresen szervezett/szervez tanulmányutakat, vezeti azokat.

Palotai János – Verebély díj
Vill. üzemmérnök, világítástechnikai szaküzemmérnök. A MÁV-nál dolgozott nyugdíjazásáig különböző beosztásokban, különböző szervezeti egységek vezetőjeként. Részt vett a MÁV 14000 db-os lámpatest cseréjében, korszerűsítésében laposburásra.

Nagy József – Urbanek díj
Villamos mérnök, közvilágítás tervező. Részt vett a közvilágítási szabvány kidolgozásában, az 1980-as években. A közvilágítási hálózatok érintésvédelmével kapcsolatos tanulmány készítésében is részt vett. Nyugdíjba vonulása után is több település közvilágítását tervezte.

Jáni Józsefné, Valika – Életpálya díj
Okl. villamosmérnök. Egyetlen munkahelye volt az ÉVITERV, ahol 40 évig dolgozott különböző szintű tervezőként. Innen ment szakági főmérnökként nyugdíjba. A nyugdíjas éveket is aktív munkával töltötte, éveken át szerkesztette a Világítástechnika évkönyvet. Társaságunk aktív tagja volt. Számos cikk szerzője, konferenciák előadója, a Kandó Világítástechnikai Szakmérnök képzésének oktatója volt.
Nevéhez fűződik az országház számos helyiségének világítása, így pl. a Vadászteremé.

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ