„25 év képekben” – 2002.

A világítástechnikában megjelent a fehérfény a közvilágításban. A fémhalogén lámpák új generációja jobb fényvisszaadása miatt a nátriumlámpa versenytársává vált. (cikk az Elektrotechnika 2002/11. számából)

Szt. Gellért püspök ereklyéi államiságunk milleniumára visszakerültek a szent püsök első nyughelyére. Ebből az alaklamoból részben megújult a Belvárosi Templom belső világítása. (cikk az Elektrotechnika 2002/12. számából)

Megújult a budavári palota díszvilágítása. (cikk az Elektrotechnika 2002/11. számából)

Megjelentek az általános világításra alkalmas LED-k. Fényhasznosításuk ekkor 20 lm/W volt.

A VTT, a KTE és a Színháztechnikai TE szakemberei megtekintették az új Nemzeti Színház világítási és villamos berendezéseit. (cikk az Elektrotechnika 2002/06. számából)

Ebben az évben Kalocsán került bemutatásra a Közvilágítási Lámpás. (cikk az Elektrotechnika 2002/09. számából)

2002-es díjazottaink:

Kádár Aba (1927-2020) – Elektrotechnika nagydíj
Társaságunk örökös tiszteletbeli tagja volt, hiszen az ő főszakterülete az érintésvédelem volt. Tekintettel arra, hogy minden villamos berendezés fontos része az érintés elleni védelem, így Kádár Aba valamennyi villamos szakterülettel kapcsolatban volt. Hosszú aktív élete során számtalan előadást tartott, szakkönyveket és szakcikkeket írt. Elvei mellett mindig kitartott, szakmai tudásával kivívta mindenki tiszteletét.

Arató András a MÉM – Urbanek díj
A diploma megszerzése után a Magyar Elektrotechnikai Ellenőrző Intézetben kezdte pályafutását a fénytechnikai osztályon. Tett egy rövid kitérőt az EKÁ-ba, ahol közvilágítási lámpatesteket tervezett, majd visszatért a MEEI-be, ahol több mint negyedszázadig dolgozott különböző beosztásokban. Később a Siemens, majd a HOLUX munkatársa lett. Bekapcsolódott a CIE munkájába is és a szabványosításban mind szabvány alkotóként, mind fordítóként aktívan részt vesz. Rendszeresen publikált az Elektrotechnikában és más szakfolyóiratokban. A Társaságban alapító tag, éveken át a Fény hírlevél szerkesztője.

Hauser Imre (1930-2005) – MEE Életpálya díj
Az egyetem elvégzése után 1956-1961-ig a Drezdai Műszaki Egyetemen tanársegéd, 1965-68 között hivatásos világítástechnikai szakértő Drezdában és Budapesten. 1969–től 1983-ig MEEI Fénytechnikai Osztály vezetője, majd nyugdíjba vonulásáig műszaki igazgató helyettese. 1972-1991-ig a Villamosság világítástechnikai rovat vezetője, majd a Villamosság szüneteltetése miatt 1997-ig az Elektrotechnika világítástechnikai rovat szerkesztője.

Horváth István – MEE Életpálya díj
BME-n végzett műszaki tanár. 1994-ben közzétette „Fertőszéplaki felhívását”, ami alapján 2001-ig 1227 templom kapott külső díszvilágítást a Millenium tiszteletére.

Dési Albert – Bláthy díj
Dési Berci az épületvillamosítással és ezen belül világítással is foglalkozott. Lakótelepek építését koordinálta. Több szakkönyv szerzője, társszerzője, az Elektrotechnikában rendszeresen publikál.