„25 év képekben” – 2001.

Úgy tűnik az új évezreddel az emberiségnek eszébe jutott a környezetvédelem. Téma volt már a fényszennyezés problémája, amelynek még megfelelő jogszabályi háttere nem volt (cikk az Elektrotechnika 2001/02. és a 2001/05. számából). A fényforrások újrahasznosítása is előkerült (cikk az Elektrotechnika 2001/03. számából).

A világítás perifériáján a víztisztítás germicid lámpával téma került elő.

Reykjavikban megtartották a 9. Lux Europa konferenciát, ahol 2 előadással is részt vettünk (cikk az Elektrotechnika 2001/09. számából).

2001-es díjazottaink:

Pollich János – Bláthy díj
Fájdalmasan korán elment elnökünk volt. Pollich János okl. villamosmérnök, a Kandó első postgraduális Világítástechnikai kurzusának hallgatója, majd a kurzus meghívott előadója. A Világítástechnikai Állomás mérnöke, tagja a MEE-nek ezen belül a Világítástechnikai Szakosztály titkára, majd elnöke. Tagja a CIE 7. Divíziónak. Az 1989-es VI. LUX-EURÓPA Konferencia és az őszi Ankétok szervezője volt. Számos világítási berendezés őrzi keze nyomát, nemcsak idehaza hanem Pozsonyban, Moszkvában is.

Nagy János – Urbanek díj
Ha valakit, hát Őt biztosan nem kell bemutatni a tagságnak. Erdély szülötte, a szászok városa szakmára oktatta, tudását a haza kamatoztatja. (Misztótfalusi Kis Miklós után szabadon). A Brassói Műszaki Egyetem elvégzése után előbb a székelykeresztúri Acélmű gyakornoka, majd Szatmárnémetibe kerül az Áramszolgáltatóhoz. 1988-ban nem csekély veszély vállalásával érkezik Budapestre, ahol az ELMÜ dolgozója lesz. 1991-ben megalapítja társával a PROLUX Kft.-t, amelynek ügyvezető igazgatója és társtulajdonosa 2018-ig. Azóta közszolgálatot vállal. 2020-ban Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesítették.

Bogdán György – Straub díj
Áramszolgáltatós, de ezen belül a közvilágítás is tevékenysége körébe tartozik. A dunántúli városok közvilágításának korszerűsítésében, ami még a nátriumosítás volt, aktívan vett részt. Szervezője volt az 1997-es Közvilágítási Ankétnak.

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ