„25 év képekben” – 2000.

UPDATE: A máramarosi kirándulás a 2001-es Ankét után volt.

Ez a jubileumi év nagyobb részt a kerek évfordulókról szólt. 200 éve született Jedlik Ányos, aki a világítástechnikában is letette névjegyét (cikk az Elektrotechnika 2000/09. számából). 125 éve indult a villamos közvilágítás a Trianon előtti Magyarországon, Temesváron (cikk az Elektrotechnika 2000/03. számából). 100 éves lett az Egyesület, 50 éves a villamosmérnök képzés. Visszatekintettünk a XX. század fejlődésére pl. lámpatestek vonatkozásában (cikk az Elektrotechnika 2000/04. számából ,cikk az Elektrotechnika 2000/05. számából).

A Tungsram Schreder Zafir lámpatest nyerte el az Industria nagydíját.

A 2000. évi Közvilágítási Ankét után Máramarosra tettünk kirándulást. A jól sikerült konferencia és kirándulás képeiből szemezgettünk.

Ősszel is megtartottuk a szokásos budapesti Közvilágítási Ankétunkat, melynek programja az Elekrotechnika 2000/12. számában olvasható.

Érdekesség: 2000-ben Magyarországon az Internetre kapcsolt számítógépek száma: 114000 volt!

2000-es díjazottaink:

Rajnoha László – Straub díj
1972-ben az ELMÜ-nél kezdett dolgozni közvilágítási tervezőként. Azóta tagja a MEE-nek is. A MEE-ben munkaköreinek változását követve több Szakosztály munkájába is bekapcsolódott, de a Világítástechnikához hű maradt. A fényhez, világításhoz kapcsolódó élményeit a 2019-20-as évkönyvben adta közre. Irodalmi munkássága a kisfeszültségű villanyszereléshez kötődik. Rendezvényeink hűséges látogatója.

Böszörményi Béla – Urbanek díj
1978-ban végzett a BME Villanykarán, majd a Kandón világítástechnikai szakmérnöki oklevelet is szerzett. A MEE-be 1982-ben lépett be és a Világítástechnikai Szakosztály aktív tagja lett. Éveken át szervezte az őszi Világítástechnikai Ankétokat, a Társaságnak alapító tagja. Dolgozott a Tungsram tervezési osztályán, volt lámpatest termék menedzser. Részt vett az 1996-ban a Hősök tere díszvilágításának megújításának tervezésében, kivitelezésében. Ma már nyugdíjas.

Vonnák István – Déri díj
Belsőtéri világítások tervezője. Főiskolai tanulmányainak befejezése után, mint a céh legények külföldi tanulmányokat folytatott, aztán a Tungsram Fényrendszer Irodára került. Ezt követően a Lysis munkatársa lett. Több szakcikk szerzője.

2000-ben a MEE centenáriumi évében új, egyszeri díj létesült a Centenáriumi Életpálya díj. A 24 kitüntetett között volt Poppe Kornélné is, mindannyiunk kedves Magdikája, Magdi nénije.

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ