Bemutatkoznak Jogi Tagjaink – Trilux Hungária Kft.

Trilux Holding

A vállalatot 1912-ben alapította Wilhelm Lenze a Sauerland-i Menden-ben. A lakóház melléképületében működő gyártóhelyek hamarosan elérték kapacitáskorlátaikat. A cég 1934-ben átköltözött Neheim-Hüsten-be. Az épületeket 1945-ben bombatámadás és tűz pusztította el. 1948-ban indult újra az üzem Wilhelm Lenze és fiai vezetésével. Az újító szellemnek és az alapfejlesztésnek köszönhetően a vállalat a világháborút követően már korán jelentkezett egy különleges fejlesztéssel, a fénycsöves lámpatestekkel. Ez a fejlesztés mérföldkövet jelentett a vállalat történetében, amely a cég nevében és szójelében is visszatükröződött. TRILUX – azaz háromszoros fénykihozatal az izzólámpához képest. 1949-ben a cég felhagyott az izzólámpás lámpatestek gyártásával. Új ingatlanokat kellett vásárolni, új gyártócsarnokok épültek. A termékprogram kibővült a gázkisüléses közúti világításra szolgáló lámpatestekkel. A TRILUX a kórháztechnika területén is előre lendítette a fejlődést. 1963-ban vette fel a termékprogramba a betegszobafelszerelési egységeket. A TRILUX hozta 1984-ben elsőként a piacra az elektronikus előtéteket.  Megkezdődött az elektronika gyártás. 1987-ben hozták létre a TRILUX fényinformációs központot. Az előadások, szemináriumok és tanfolyamok, amelyeket a TRILUX már évtizedek óta kínál a szakmai közönségnek, vevőközeliséget biztosítanak, és kiváló alkalmat nyújtanak az intenzív véleménycserére. A TRILUX termékek műszaki paramétereiken és megbízhatóságukon túlmenően megjelenésükkel is kiváltják az építész szakma elismerését. A design területén elért eredményeket számos formatervezési nívódíj fémjelzi. A Trilux Holding ma Németország piacvezető világítástechnikai cége. Az európai ranglistán évek óta az elsők között foglal helyet. A cégcsoport székhelye Németországban (Arnsberg) található, együtt a 3 németországi gyárral (1. lámpatest gyár, 2. kórháztechnikai gyár. 3. elektronikai gyár). A németországi gyárakon kívül folyik gyártás Spanyolországban és Kínában is. A németországi törzsgyár területe több mint 100.000m2. A lámpatestek fejlesztése, tervezése, fénytechnikai bevizsgálása, egyéb minősítő vizsgálatainak elvégzése, és szinte valamennyi elemének gyártása (beleértve a tükörgyártást és a műanyag alkatrészek gyártását is) a Trilux saját irodáiban, laboratóriumaiban illetve gyáraiban történik. A Trilux 2012-ben ünnepelte 100 éves születésnapját.

A Trilux Hungária Kft.

A Trilux 1989 óta van jelen a magyar piacon. A Trilux Hungária Kft. 2002-ben kezdte meg működését a Trilux leányvállalataként. A Trilux termékei felölelik a teljes beltéri és kültéri termékválasztékot mind az építészeti igényű, mind pedig a standard kategóriában. Szállításaink projekt orientáltak. Törekvésünk, hogy az európai élvonalat képviselő termékek kedvező áron kerüljenek a magyar piacra, és partnereink számára maximális műszaki hátteret biztosítsunk. Munkánk alapvető eleme az együttműködés a tervezőkkel, kivitelezőkkel. Ennek keretében elvégezzük a szükséges világítástechnikai tervezéseket, alternatív megoldásokat dolgozunk ki, és partnereink igénye szerint összeállítjuk a szükséges dokumentációt. Bemutatótermünkben csaknem valamennyi lámpatest megtekinthető.

Célunk, hogy a természetes fény erejét használhatóvá tegyük újszerű, igényes és hatékony világítási rendszerekkel. Hogy olyan fényt biztosítsunk, amely nemcsak a látási és munkafeltételeket javítja, hanem egyben az ember egészségét, jó közérzetét és hangulatát is pozitívan befolyásolja. Fény kell a munkához, a látáshoz, a jó közérzethez- az élethez.