„A fény természete” című fotópályázat 2019-es eredményhirdetése

A hagyományokhoz híven 2019-ben is meghirdette az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. fotópályázatát, amellyel amatőr és profi fotósok segítségével a környezet szépségére és védelmére hívja fel a figyelmet. Az eredményhirdetésére és a díjátadóra a Világítástechnikai Társaság székhelyén, a Világítás Háza bemutatótermében került sor.

Az Electro-Coord világítástechnikai hulladékok begyűjtésével és újrahasznosításával foglalkozó nonprofit társaság két kategóriában – természetes és mesterséges fények – hirdette meg pályázatát. Egy alkotó maximum 3-3 képpel nevezhetett be, ezzel a lehetőséggel többen is éltek. A pályázat célja az volt, hogy a pályázók és érdeklődők a kreatív tartalom segítségével megismerjék az Electro-Coord környezettudatos törekvéseit, a lámpahulladékok szelektív gyűjtésének fontosságát, a résztvevő felek egymásra utaltságát. A díjazott alkotások és a többi pályamunka is megtekinthető lesz az Electro-Coord honlapján, valamint a Világítás Házában megnyitásra kerülő kiállításon egy hónapon át.

Nagy János, a zsűri elnöke, a Világítástechnikai Társaság Elnöke elmondta, hogy 285 pályázótól 1101 alkotás érkezett, ami harminchárom százalékos növekedés az előző évhez képest. Magyarország minden részéből és a határon túlról is érkeztek pályaművek.

Arató András, a zsűri tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a környezet védelmén túl fontos szempont a hosszú távú fenntarthatóság alapelveinek figyelembevétele is.

 

A lámpahulladékok begyűjtésével és újrahasznosításával egy fenntarthatóbb jövőt, élhetőbb környezetet teremtünk a jelen és a jövő nemzedékének.

A hazai visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszer üzemeltetésével az Electro-Coord Magyarország évről évre növeli a szelektíven begyűjtött hulladék mennyiségét. 2019-ben a hazánkban értékesített világítástechnikai termékek mennyiségéhez viszonyítva 65%-ra szeretnék növelni a keletkező hulladék visszagyűjtési arányát. Ezt csak úgy lehet elérni, ha mind a villanyszerelő szakma, mind a lakosság partner a szelektív gyűjtésben. A fotópályázattal a társaság egy újabb lehetőséget biztosított a társadalom egy széles csoportjának a környezettudatos élet és a természeti környezet megismerésére.

 

Díjazottak:

Természetes fények:

  1. Krizák István: Romantika (Tolna)
  2. Mesteri Balázs: Fényes üveggömbök (Pápa)
  3. Vajda Noémi Krisztina: Élet (Pécs)

VTT különdíj: Gáspárik Dezső: A szabadság fénye (Solymár)

 

Mesterséges fények:

  1. Kelemen Sándor: Fényvillamos (Budapest)
  2. Dudás Ágnes: Erzsi néni jó éjszakát kíván (Budapest)
  3. Mohácsi Attila: Lámpa (Budapest)

VTT különdíj: Dr.Kelemen Nándor Richárd: Lámpagyújtogató (Budapest)