Díjazottaink (2018)

Ebben az évben is szokás szerint az év végi, ünnepi rendkívüli közgyűlés alkalmával adták át a Világítástechnikai Társaság díjait. 2018-ban a 

Gergely – Sziráki díj a magyar világítástechnikáért elismerésben részesült Budai Béla, a magyar világítástechnika történetét és a Világítástechnikai Társaság tagjainak munkáját megörökítő  fotók és filmek készítésében kifejtett kiemelkedő munkájáért.

Pollich-díj a Világítástechnikai Társaságért elismerésben részesült Szekeres Sándora magyar világítástechnika és a Világítástechnikai Társaság eredményessége érdekében éveken át  kifejtett kiemelkedő munkájáért.

A VTT a Világítástechnikai Társaság Tiszteletbeli Tagja címet adományozta Dr. Jeszenszky Sándor részére, a világítástechnika történetének kutatásáért, a korabeli működőképes világító eszközök  bemutatásáért, a világítási kultúra terjesztése érdekében végzett, kimagasló munkájáért.

Elismerő oklevelet vehettek át :

  • Dr. Balázs László, a Világítástechnikai Társaságban a LED konferencia Program Bizottság elnökeként nyújtott kiváló munkájáért.
  • Dr. Szabó Ferenc, a Világítástechnikai Társaságban a 2018. évi Lux et Color Vespremiensis konferencia nemzetközi szintre emeléséért, és rendkívül jó szervezéséért.
  • Végh Tibor, a Világítástechnikai Társaság Dr. Schanda János emlékére készített film munkálataiban nyújtott segítségéért.

Ezúton is szívből gratulálunk, köszönjük eddigi áldozatos munkájukat és további sikereket kívánunk!

A VTT év végi, ünnepi közgyűlésén és díjátadón készült fotók ide kattintva megtekinthetők.