Szeptemberi szeminárium: Világító eszközök fejlődése

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő kollégát 2018. szeptember 11-én, kedden 17 órakor, soron következő szemináriumunkra a Világítás Házába (1042, Budapest, Árpád út 67.).
Az előadás: Dr. Jeszenszky Sándor-Szekeres Sándor: Világító eszközök fejlődése
Időpont: 2018. szeptember 11., kedd 17h.
Helyszín: Világítás Háza 1042 Budapest, Árpád út 67., 1. em. 6.
A rendezvény nyílt és ingyenes, mindenkit szerettetel várunk!


Dr. Jeszenszky Sándor neve, az emlékezetes és szemléletes előadásai sokak előtt ismerős az Elektrotechnikai Múzeumból. Most a Világítástechnikai Társaság tagjainak és látogatóinak tart előadást a világítástechnika őskoráról. Magángyűjteményének vannak olyan működés közben is bemutatható darabjai, melyekkel érdemes megismertetni a nagyérdemű közönséget és megtiszteltetésnek vesszük, hogy ezekből néhányat előadás közben is bemutat. A szervezésben segít és bevezetőt mond Szekeres Sándor.

Dr. Jeszenszky Sándor okl. villamosmérnök, tudománytörténész, a műszaki tudományok kandidátusa, a Magyar Elektrotechnikai Múzeum ny. igazgatója. A Jedlik Ányos Társaság alapító tagja és Jedlik Ányos életművének egyik legjelentősebb hazai kutatója, jelentős érdemeket szervett felfedezéseinek és találmányainak hazai és nemzetközi megismertetésében. Az Elektrotechnikai Egyesület Technikatörténeti Bizottságának elnöke. Munkásságának elismeréséül 2000-ben elnyerte az Elektrotechnikai Egyesület Zipernowsky díját, 2013-ban Elektrotechnikai Nagydíját, 2005-ben a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának Móra Ferenc díját, 2006-ban a VDE Karl Joachim Euler érmét.
 

Fotók a szemináriumról (Budai Béla)