Fény Nemzetközi Napja – Sajtótájékoztató

Sajtótájékoztató
és ismeretterjesztő program
a Fény Nemzetközi Napja alkalmából

 

Helyszín: Világítás Háza, Budapest IV., Árpád u. 64.  I. em. 6.

Időpont: 2018. május 16. 10.30-12.00

Környezet és előzmény: A Világítástechnikai Társaság 2018 januárjában Világíts Rá! címmel pályázatot hirdetett rajz, vers, videó kategóriákban. A pályázat célja az volt, hogy ismertté tegyük a lámpahulladékok szelektív hulladékgyűjtésének fontosságát és népszerűsítsük a környezettudatos világítási megoldásokat. Több, mint 130 pályamű érkezett be, az eredményhirdetés és a díjak átadása március 21-én megtörtént. A beérkezett pályaműveket a Világítás Házában kiállítottuk, az most is megtekinthető. Úgy gondoljuk, ez is hozzájárul majd a tervezett programunk hangulatának kialakításához.

Program:

10:30: Megnyitó

Nagy János a Világítástechnikai Társaság elnöke röviden ismerteti a Fény, mint a környezetünk alakítójának hatását, és a VTT szerepét a Fény Nemzetközi Napja létrejöttében.

10:35: Előadás

Dr Soós Gábor UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság főtitkára beszél az UNESCO szerepéről, feladatairól és különösen most a Fény Nemzetközi Napja jelentőségéről, stb.

10:50: Előadás

Schwarcz Péter a Világítástechnikai Társaság alelnöke: A fény és környezettudatos, emberközpontú világítás kapcsolatáról, annak fontosságáról tart ismertetőt.

11:05: Bejelentés

Pap Zoltán a Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft ügyvezetője ismerteti a XLIX. Közvilágítási Ankét (2018. május 17-18. Mórahalom) szakmai programját, tematikáját, tervezett célját.

11:15: Zárszó

Nagy János VTT elnöke

11:20-12.00 Állófogadás, interjú lehetőségek a sajtó számára

A rendezvény moderátora Érczfalvi András a TREND FM szerkesztő-műsorvezetője.

A sajtótájékoztató nyilvános, előzetes regisztrációt nem igényel, de hálásak vagyunk, ha elérhetőségeink valamelyikén jelzi részvételi szándékát.

A meghívó itt letölthető.

Fotók az eseményről

Hivatalos video spot

ELŐADÓI REGISZTRÁCIÓ