2016. márciusi szeminárium

A VTT soron következő szemináriuma  2016. március 8-án (kedden) 17 órakor lesz a Világítás Házában (Bp. IV. Árpád út 67. I. 6.).

Az előadás témája:
A korszerű világítástechnikai optikai tervezés szoftveres hátterének bemutatása

Előadó: Zseller Viktor

Kivonat: 

A modern optikai tervezési feladatok során számitógéppel segitett tervezőszoftverekkel lehetőség nyilik az egyes megoldásoknak a fejlesztés korai szakaszában történő kiértékelésére és optimalizálására, ezzel jelentősen leröviditve a piacra kerülés idejét, csökkentve a fejlesztési költségeket és növelve a termék robosztusságát teljesitmény és megbizhatóság szempontjából. A szoftveres Monte-Carlo alapú sugárkövetési lehetőségek átfogó ismerete nélkül nehéz felelős döntést hozni egy ilyen költséges szoftver beszerzése során. Az előadás célja bemutatni és összehasonlitani a kereskedelmi forgalomban megvásárolható optikai világitástechnikai tervezőszoftvereket – LightTools 8.4-es verziója, OpticStudio 15.5 (Zemax), OptisWorks 2016R1 és TracePro 7.7 (korai hozzáférés) – akadémiai és üzleti felhasználásra.

Az előadás során a szoftverek teljesitménye és megbizhatósága egy optikai törőfelületeket, teljes belső visszaverődést és tükrös visszaverődést aktivan kihasználó, 2013 óta forgalmazott termékbe beépülő, hitelesen lemért leképező optikai rendszer analizisének példáján kerül bemutatásra.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!