Rajzolj kutatót! – Pályázati felhívás

Kedves Diákok!
Érdekel Benneteket a kutatók munkája? Ismertek olyan szakembereket, akik érdekes tudományterületeket derítenek föl, és időnként meglepő találmányokkal állnak el ? Emellett rajzolni, festeni is jól tudtok?

A Tempus Közalapítvány a kutatói munka és az egyes tudományágak megismertetése és népszerűsítése érdekében felhív minden diákot a Kutatók Éjszakája rajzpályázatán való részvételre.
Egész Európában egy napon, 2012. szeptember 28-án tartják az Európai Kutatók Éjszakáját. (www.kutatokejszakaja.hu)
Az egész éjszakás esemény célja a kutatás és tudomány népszerűsítése a „laikusok” körében, illetve, hogy vonzóbbá váljon a kutatói életpálya a fiatalok számára. Ezért olyan fesztiváljelleg , szabadtéri eseményeket, interaktív találkozókat és versenyeket rendezünk, amelyek minden korosztálynak szólnak. Idén is a Tempus Közalapítvány koordinálja a magyarországi rendezvényeket számos felsőoktatási intézménnyel és kutatóintézettel együttműködve. Az eseményhez kapcsolódóan a Tempus Közalapítvány meghirdeti a „Rajzolj kutatót!” pályázati felhívását. Olyan A3-as méretű alkotásokat (festmény, grafika, kollázs, montázs, digitális technika) várunk, amelyek kutatót/kutatókat ábrázolnak munka közben (kutatás, kísérletezés, felfedezés, egy új találmány kipróbálása, stb.). A rajzversenyen három kategóriában lehet pályázni:
I. kategória: 6-12 éves diákok
II. kategória: 13-18 éves diákok
III. kategória: 18 éven felüli, felsőoktatásban tanuló hallgatók.
Egy pályázó csak egy rajzzal pályázhat! A rajzokat vagy festményeket postán juttassátok el a következő címre:
Tempus Közalapítvány, 1438 Budapest 70, Pf. 508.
A borítékon tüntessétek fel: „Kutatók Éjszakája – rajzpályázat”! A képek hátoldalára írjátok fel a kép címét, és az alkotó nevét és címét! A rajz mellé csatoljatok kísérő levelet a következő adatokkal: a kép címe, a készítő neve, életkora, telefonszáma, e-mail címe, a kategória sorszáma (I., II. vagy III.) intézményének neve, címe. A hiányos adatokkal vagy nem a kért formátumban beérkező munkák nem kerülnek a zsűri elé. Beküldési határid : 2012. szeptember 10. (beérkezés határideje!)
1
Tempus Közalapítvány
Kutatók Éjszakája rajzpályázat A beküldött pályamunkák értékelését a Kutatók Éjszakája szervezésében részt vevő intézmények végzik. Minden kategóriában az első három helyezettet jutalmazzuk,
díjátadó ünnepség keretében.
A legjobb képekből kiállítást szervezünk 2012. szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján, Budapesten.
A győztes(eke)t levélben vagy e-mailben értesítjük.
A beküldött képeket nem áll módunkban visszaküldeni.
A pályázatra kizárólag saját készítésű rajzokkal, festményekkel lehet pályázni, amelyek szerzői jogával a pályázó rendelkezik. A pályázaton való részvétellel az alkotó hozzájárul, hogy rajzát/festményét a Tempus Közalapítvány térítésmentesen felhasználja a szerző megjelölésével további rendezvényein, valamint kiadványaiban is.
További információ:
Borsosné Polónyi Orsolya (e-mail: orsolya.polonyi@tpf.hu, tel.: 06-1-237-13-00)