Világítástechnikai évkönyv – Felhívás cikkek írására

Idén is tervezzük immár hagyományos Világítástechnikai Évkönyvünk megjelentetését. Annak érdekében, hogy kiadványunk ezúttal is hasznos segítőtársa és érdekes olvasmánya legyen a szakmánk iránt érdeklődőknek, felkérjük valamennyi Tagtársunkat, hogy szakmai cikk írásával támogassa az évkönyv megjelenését.

A cikk terjedelme maximum 10-15000 karakter legyen 5-6 ábrával kiegészítve.

 

A könyvet tematikailag A fény és élettani hatásai köré csoportosítjuk, és ennek szellemében szeretnénk bemutatni a biológiai, környezeti és társadalmi hatásokat egyaránt. A világítástechnika területén tapasztalható rohamos fejlődést szem előtt tartó, korszerű, előremutató cikkeket várunk íróinktól. Természetesen az elméleti ismereteken kívül a gyakorlati alkalmazások és a fejlesztések is helyet kapnak az évkönyvben.

 

A cikkek leadási határideje: 2012. március 1.

 

A Világítástechnikai Évkönyv tervezett megjelenése 2012. szeptember.

 

A cikkek anyagát a VTT-hez elektronikus formában kérjük eljuttatni a meevtt@gmail.com e-mail címre, vagy személyesen a Világítás Háza Bp. IV. Árpád út 67. I. 6. címre.

 

A cikkek anyagát a következő módon kérjük leadni:

 

 – A cikk szövegét word fájlban (képek nélkül)

 

 – A cikkhez tartozó képeket, ábrákat táblázatokat külön-külön fájlban, úgy elnevezve, hogy az egyszerűen beazonosítható legyen a feldolgozás során. (pl. fenyforras.doc, fenyforras_1abra.jpg, fenyforras_1tablazat.jpg)

 

 -Az ábrákat jó minőségben, lehetőleg 300dpi-s felbontásban kérnénk, jpg, tif esetleg eps formátumban. Ha a képek minősége ennél sokkal gyengébb, úgy az nyomdai felhasználásra nem biztos, hogy alkalmas lesz!!!

 

 

A beérkezett cikkek, tanulmányok szakmai lektorálásra kerülnek, melyet a VTT által felkért bírálók végeznek. A beküldött írások megjelenését az évkönyvben nem garantáljuk.

 

Budapest, 2012. január 4.

 

Köszönettel:

 

Barkóczi Gergely

Bolváry Gábor

Szabó Ferenc

 

szerkesztők